Spouwmuur isolatie

Spouwmuur Isoleren

Spouwmuren isoleren

Bespaar flink op de energierekening door spouwmuur isolatie.

Dankzij spouwmuurisolatie kunt u wel 5 tot 10m2 gas per jaar op elke vierkante meter besparen. Het laten isoleren van de spouwmuren is voordelig en bovendien verdient u de kosten binnen een korte tijd van 3 en 5 jaar alweer terug.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Door spouwmuurisolatie heeft u een verhoogt wooncomfort.

Met spouwmuur isolatie zorgt u ervoor dat de temperatuurverdeling in uw woning gelijkmatiger wordt en dat de buitenmuur geen kou meer afgeeft. Ook worden er tijdens het isolatieproces veel kieren en naden van uw huis afgedicht. Dat houdt in dat er geen tocht meer is in huis en dat u profiteert van een hoger wooncomfort en een lagere energierekening.

Spouwmuur isolatie zorgt voor een gezonder leefklimaat.

Na het aanbrengen van de isolatie blijft het warmer in huis en wordt de condensvorming minder (mits u de spouwmuurisolatie in combinatie met de juiste kruipruimte isolatie aanhoudt). De wanden blijven droog en schimmels kunnen niet meer overleven. Uiteindelijk bevordert dit een gezonder leefklimaat voor alle bewoners.

Soorten spouwmuurisolatie

Spouwisolatie bestaat in verschillende vormen.

De spouw kan worden gevuld met diverse materialen, zoals isolatie wol of thermoparels. Wilt u weten welk materiaal geschikt is voor uw spouw? Vraag dan advies aan bij ons.

De werking van spouwmuurisolatie

Bij spouwmuur isolatie worden kleine gaten in de kruisingen van voegen geboord.

Het isolatiemateriaal wordt met een speciaal luchtdrukpistool in de spouw geblazen. Vervolgens worden de gaten weer afgedekt met een kleur van de voeg. Na verloop van tijd zal de kleur van de gaten vervangen worden en dezelfde kleur aannemen als de rest van het voegwerk.

In woningen van voor 1975 is er vaak geen spouwmuur isolatie aanwezig. Meestal is na isolatie mogelijk bij een spouw van minimaal 40 mm.