Dak isolatie

Dak Isoleren

Minder warmteverlies

Bij een woning zonder dakisolatie komt veel warmteverlies voor.

De verwarming moet overuren draaien om het huis warm te houden, wat uiteindelijk leidt tot een hoog gasverbruik. Bij een gemiddeld rijtjeshuis met verwarmde zolder zonder geïsoleerd dak wordt er maar liefst 780 m3 gas méér verbruikt dan nodig is. Dankzij dak isolatie verliest een huis minder warmte en, niet geheel onbelangrijk, het maakt uw woning een stuk comfortabeler.

Manieren om daken te isoleren

Er zijn diverse manieren om een plat- of hellend dak te isoleren.

Zo kan een dak van binnenuit of buitenaf geïsoleerd worden. Er zijn verschillende isolatiematerialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk aan EPS, glas- en steenwol of PUR. Benieuwd welk isolatiemateriaal het beste is voor uw woning? Vraag ons dan om advies, want bij een verkeerde materiaalkeuze kan dakisolatie uw huis ernstige schade toebrengen.

Door aan de binnenzijde isolatie aan te brengen, hoeft het isoleren van een bergzolder helemaal niet veel te kosten. Een plat dak kan ook heel eenvoudig van buitenaf worden geïsoleerd.

Ook is er altijd een oplossing mogelijk voor bijvoorbeeld het na-isoleren van een woning met een rieten kap, dat behoort tot de speciale klussen. Dat kan door het dak aan de buitenkant naadloos te isoleren en aansluitend te bedekken met riet. Deze maatregel zorgt ervoor dat de rieten kap van de woning tocht dicht wordt gemaakt.

Besparen met dakisolatie

Dankzij dakisolatie kunt u flink besparen in de maandlasten.

Hoeveel u bespaart met dakisolatie, verschilt per situatie. Factoren die daar invloed op hebben zijn het soort isolatiemateriaal en de hoogte van de thermostaat. Toch is een ding klaar helder: in alle gevallen zult u na de isolatie een lagere energierekening krijgen.

Specialist in dakisolatie

Voor het aanbrengen van dakisolatie hebben wij partners.

Specialisten die ons ondersteunen zijn IKOBKB en/of KOMO, beiden met een jarenlange ervaring in het isoleren van daken. Zij staan voor vakmanschap, een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en klantgerichtheid.