Energie Prestatie Garantie

Energie Prestatie Garantie

Stichting EPG

Haneco Services is aangesloten bij Stichting EPG.

Wilt u meer comfort én besparen op energie? Bij veel woningen valt er winst te behalen. Met de EnergiePrestatieGarantie zorgt u ervoor dat de besparing ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd en dat de werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd.

Wilt u investeren in het duurzamer maken van de woning? Dan is het wel fijn als u de zekerheid heeft dat de maatregelen goed worden doorgevoerd en dat de verwachte besparing wordt behaald. In dat geval kunt u een energie prestatie garantie afsluiten.

Aanbieder van EPG

Aanbieder van de EnergiePrestatieGarantie is Stichting EPG.

Zij staan de eerste 10 jaar na het afsluiten van het contract garant voor de daadwerkelijke opbrengst van energiebesparing en opwekking. Tien jaar lang is de deugdelijkheid van de isolatie gegarandeerd. De warmtepompen en zonnepanelen zijn voor minimaal 3 jaar verzekerd.

De garantie kunt u afsluiten voor een combinatie pakket van bijvoorbeeld, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, isolerend glas, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie en (spouw) isolaties van gevels. Vooral bij grote investeringen is deze garantie interessant, zoals bij het energieneutraal laten maken van een woning. Neemt u individuele maatregelen? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de garantie die standaard op elk product aanwezig is.

Tips over de prestatiegarantie

Als u de maatregelen via een of meerdere van de aangesloten organisaties laat uitvoeren, kost de Energie Prestatie Garantie u als woningbezitter niets.

Voor VVE's gelden andere regels. Verenigingen van Eigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen nemen, kunnen subsidie krijgen voor een energie prestatie garantie.

Benodigdheden voor de garantie

Om een Energie Prestatie Garantie af te sluiten moet u:

  • Een slimme meter hebben,
  • Twee jaar historie van je energieverbruiksgegevens kunnen laten zien,
  • Een energieverbruiksmanager in werking hebben om energieverbruik en - opwekking exact bij te kunnen houden. Dit kan digitaal of via een online platvorm zoals mijnwoning.nl of mijnwoningdossier.nl

Een beroep doen op garantie

In de volgende gevallen heeft u echt op garantie:

  • Als de gebouw gebonden energiebesparing na 5 jaar meer dan 10 procent afwijkt van de gegarandeerde besparing,
  • Als de energieopwekking na 5 jaar meer dan 15 procent afwijkt van de gegarandeerde opwekking.
  • Als de ondernemer zijn verplichtingen niet nakomt, bijvoorbeeld bij faillissement of weigerachtigheid.

Hoe werkt de prestatiegarantie?

Heeft Stichting EPG besloten dat jouw beroep op de prestatiegarantie terecht is?

  • Hij verbetert de werkzaamheden zodat de prestatie voortaan wél wordt gerealiseerd.
  • Of hij doet een beroep op het EPG fonds die u schadeloos stelt voor de niet gerealiseerde prestatie tot nu toe en koopt de niet behaalde prestatie voor de volgende 5 jaar af.